Programul manifestarilor prilejuite de ZIUA DUNARII

Programul manifestarilor prilejuite de ZIUA DUNARII

Duminică, 29 iunie, giurgiuvenii sunt invitaţi să ia parte la manifestările prilejuite cu ocazia Zilei Dunării, ce se vor desfăşura pe Canalul Sfântul Gheorghe, zona Podului Bizetz.
“Descoperă Rowmania”/ România naturală văzută din barca Giurgiu este un eveniment organizat de Asociaţia “Ivan Patzachin – Mila 23“, împreună cu Primăria Municipiului Giurgiu şi Centrul Cutural “Ion Vinea”, cu sprijinul Clubului Nautic “San Giorgio”, Aqua Carpatica, Administraţia naţională “Apele Române” şi Kiss FM Giurgiu.

Manifestările vor cuprinde o serie de acţiuni conform următorului program:
9.00 – 10.30 – Înscrierea participanţilor
10.00 – 11.00 – Demonstraţie de vâslit făcută de Ivan Patzaichin
10.45 – 11.00 – Stabilirea Ordinii de intrare în concurs şi şedinţa tehnică (instructaj)
11.15 – 13.30 – Desfăşurarea concursului de canotcă 10+1
14.00 – 14.30 – Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10 + 1

Parteneri media : TV Valahia, TV Giurgiu, Opinia Giurgiuveanului
Tot in cadrul manifestărilor dedicate Zilei Dunării, în locul special amenajat din zona Podului Bizetz în organizarea Centrului Cultural Ion Vinea, va avea loc un atelier de lucru de creaţie peisagistică, sub îndrumarea prof. Petra Şerbănescu.
„Pictură Contemporană şi Artă Fotografică de Ziua Internaţională a Dunării” se numeşte concursul şi expoziţia foto iniţiată de Consiliul Local al Tinerilor Giurgiu, care să marcheze acest eveniment în municipiul nostru, cu începere de la ora 10.00, în Parcul Alei.
Având în vedere parteneriatul încheiat între echipa judeţeană “Let’s do it, Danube!”, tot duminică, 29 iunie, de Ziua Dunării, va avea loc acţiunea de ecologizare pe malurile Dunării şi ale canalului, începând cu ora 8.30.
Municipalitatea invită giurgiuvenii în număr cât mai mare să participe la aceste manifestări cultural-sportive, dar şi la Serbarea Câmpenească de după concursul de conotcă unde vor putea servi tradiţionalul borş de peşte şi peşte prăjit.
Surpriza acestui eveniment va fi oferită de Consiliul Local al Seniorilor, care va da posibilitatea celor prezenţi de a face un salt în timp în Giurgiu – oraşul port de altă dată.
Cetăţenii care vor dori să participe la aceste acţiuni o vor putea face cu mijloacele de transport puse la dispoziţie de Primăria Giurgiu, din faţa Teatrului Tudor Vianu, duminică, 29 iunie, cu plecare la ora 8.00 şi 9.00.

Ultima modificare: 25.06.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Au început pregătirile pentru Ziua Drapelului Naţional

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.